Slipseguide

Vi ved det godt inderst inde - Det perfekte slips og ikke mindst det perfekt bundne slips er afgørende for, om dit look fuldendes. Der findes et utal af slipseknuder, nedenunder har vi udarbejdet en slipseguide med de fem mest populære slipseknuder. Følg vores slipseguide og du vil inden længe mestre de forskellige slipseknuder. OBS! Det er vigtigt, at du ikke genbruger din slipsknude fra dag til dag, men altid binder den op, når du kommer hjem. På denne måde holder slipset længere.

Er du på udkig efter slips i slim-format eller de brede slips kan du finde vores udvalg her
Leder du efter lommeklude og manchetknapper i samme design kan du se vores skarpe og store udvalg her

FOUR-IN-HAND - DEN SIMPLE

Four-in-hand Four-in-hand

Four-in-hand er en klassiker, som de fleste kender. Four-in-hand er heldigt nok også en af de mest simple knuder at binde. Den kan bruges til alle former for skjorter, og så er den er velegnet til alle lejligheder. Knuden giver altid et pænt resultat – alt fra et slim silkeslips til et bredt silkeslips. Knuden er dertil en smule aflang, hvilket er med til at forlænge dit halsparti på en elegant måde.

DOUBLE FOR-IN HAND - TIL DEN ØVET

double-four-in-hand double-four-in-hand

Ved at binde four-in-hand, som du lige har lært fra forrige guide med en ekstra omvikling, giver du slipseknuden mere volumen, men bevarer samtidig det elegante look. Glem ikke den vigtige “dimplen”, under slipseknuden der bringer liv i dit slips. Den gøres aldeles nemt ved bare, at placere en finger i midten af slipset under knuden, mens du strammer slipset.

WINDSOR KNUDEN - DEN ELEGANTE

WindsorWindsor

Windsor-knuden, også kendt som en dobbelt Windsor, er en bred trekantet knude, som man typisk vil bruge til de lidt finere lejligheder. Selvom Windsor-knuden dog kan bruges af alle, er den bedst til mænd med en længere hals. Den kraftige og brede facon på knuden får nemlig din hals til at synes kortere, end den egentlig er. Smart!

HALF WINDSOR KNUDEN - DEN MINDRE KENDTE

half-windsor      halv-windsor

Half Windsor er slipseknuden der passer til alt. Ligner meget Windsor knuden, deraf dens navn, men noget nemmere, at binde. Denne slipseknude passer desuden også til de fleste skjortekraver og typer af slips.

PRATT SHELBY KNOT - DEN UDSÆDVANLIGE

shelby-pratt-knot prat-shelby

Pratt Shelby knot er slipseknuden minder utrolig meget om en Half Windsor i sin opbygning. Den er mellemstor og fylder ikke så meget, hvilket gør den velegnet til skjorter med button-down i kraven. Med sin ikke alt for overdrevne størrelse matcher den pænt en person med et mindre eller mellemstort ansigt.

KEND DIT SLIPS

Det er muligt at finde billeder af slips fra tiden før 1. Verdenskrig, men slipset i sin nuværende form har kun eksisteret siden starten af 1920'erne.
Traditionelt set skal slipset som hovedregel være omkring ca 130 cm langt og 8-10 cm bredt, hvor det er bredest. De smallere slips har om noget indtaget verden, men skal det være klassisk, så gå efter de traditionelle mål. Den korrekte længde på slipset i bundet tilstand er, når spidsen af slipset er lige over bæltespændet. Skulle du alligevel være interesseret i de smalle slips, har vi et større udvalg her.

VEDLIGEHOLDELSE AF SLIPSET

Er uheldet ude? Da slips ofte er lavet i yderst sarte materialer, eksempelvis 100% silke, skal du rengøre det nænsomt og aldrig vakse det i vaskemaskinen. Forsøg først at fjerne pletten med en klud, dog uden at gnide. Er pletten ikke væk, så dup den med rensebenzin, rul slipset sammen og læg det i et glas med rensebenzin. Ryst glasset og lad det stå i et par timer. Dub slipset rent med køkkenrulle og hæng det udenfor til luftning. Er pletten ikke væk, må du sende det til rens. Du bør kun stryge eller dampe dit slips på bagsiden for at undgå, at slipset blegner og kommer til at se slidt ud. Følg altid vores slipseguide for gode råd. Der bliver ofte opdateret med nye slipseknuder, som er eller bliver mere og mere populære.

Bedste Hilsner
MenWithStyle.dk

Din indkøbskurv er tom