Hvordan skal skjorter vaskes?

Endelig væk fra far og mor! Endelig på egne ben og selvstændig.

Men hvordan skal skjorten vaskes?!?!?!

Hvordan skal skjorter vaskes?

Alt efter hvilken skjorte du har, skal du vaske den på forskellig vis. Du kan nemlig både vaske din skjorte i en vaskemaskine eller i hånden. Hvis du ikke følger anvisningerne på dine skjorter (eller dit tøj generelt), ender du hurtigt i en situation, hvor du må købe nyt tøj hver anden måned, fordi du ikke behandler det ordentligt. Det vil vi gerne undgå, både for din økonomi og for miljøet.

Hvordan vasker man skjorter i vaskemaskinen?

Bruger du en maskine til at vaske din skjorte, skal du være ekstra opmærksom på, hvilket program du sætter vasken på, hvilket tøj du vasker sammen med din skjorte, og hvilket vaskemiddel du bruger. Hvide skjorter må ikke vaskes med farvet tøj!

Hvad skal skjorter vaskes på?

Her er det vigtigt at vide, hvilket stof din skjorte er lavet af, da den ellers kan krympe, miste sine farver eller gå i stykker, hvis ud vasker den forkert. Er den for eksempel lavet af bomuld, er det en rigtig god idé højst at vaske den på 30 grader, da den ellers hurtigt kan blive for lille til dig.

Står du med en silkeskjorte kan den klare lidt mere – 40 grader vil være det optimale.

Der er under ingen omstændigheder behov for at vaske en skjorte på 60 grader. Selv hvis du bruger den til en rugby-kamp, er 40 grader mere end nok til at få snavet og græspletterne ud af dit tøj.

Hvordan vasker man skjorter i hånden?

Nogle skjorter er så sarte, at selv en finvask på 30 grader kan ødelægge din skjorte ret hurtigt. I stedet skal du vaske den op i hånden med lidt opvaskemiddel og evt. et vaskebræt (ikke den på maven). Her gnider du din skjorte op og ned på vaskebrætten, som står i en vaskebalje med sæbevand – ligesom oldemor gjorde i sine unge dage!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *